در این مطلب می خواهیم در خصوص یکی از مهمترین ارکان و نهادهای تامین مالی به نام صندوق قرض الحسنه صحبت کنیم. همانطور که می دانید یکی از اهداف هر دولتی، حرکت به سمت اقتصاد سالم است. رشد و تعالی یک جامعه در جنبه های مختلف به میزان زیادی تحت تاثیر سلامت، رشد و پویایی اقتصاد آن جامعه است. برخی از ویژگی های اقتصاد سالم شامل این موارد است:
- کمک به ایجاد درآمد مشروع
- تولید و توزیع مناسب ثروت
- حمایت از تولید و اشتغالزایی
- دوری از رانت و فساد
- ایجاد رفاه و کمک به کاهش فقر و نابرابری
چرایی تشکیل صندوق قرض الحسنه
جایگاه قرض الحسنه در فرهنگ اسلامی ما بسیار بالا است. در آیات و روایات زیادی به موضوع قرض الحسنه، ثواب و اجر فراوان آن اشاره شده است.این حد از تاکید و توصیه به قرض الحسنه نشان دهنده اهمیت این رویکرد اخلاقی و ارزشمند در خصوص قرض دادن و قرض گرفتن است.
از سوی دیگر در نظام پولی و مالی اسلامی برای مبارزه با سیستم قرض ربوی یکی از دغدغه های همیشگی بوده است. به جهت مبارزه با ربا و همچنین تامین مالی در حوزههای مختلف اقدامات متعددی انجام شده است.از همین رو نهادی با نام صندوق قرض الحسنه به عنوان ابزاری برای کاهش فقر و نابرابری، حذف بهره و حرکت در مسیر بانکداری بدون ربا ایجاد شده است.
در یک تعریف ساده می توان گفت یک نهاد مالی شبیه بانک است. این نهاد به منظور ارائه تسهیلات مالی بدون سود به گروههای مختلف مردم جهت رفع نیازهای اساسی و ضروری آنها ایجاد شده است.

چرایی تشکیل
کارکرد صندوق های قرض الحسنه چیست؟
به طور معمول، صندوق قرض الحسنه به عنوان یک واسطه عمل می کند. یعنی از یک طرف منابع مالی را از اشخاصی که وجوه مازاد دارند دریافت می کنند. از سوی دیگر این منابع را به صورت قرض الحسنه در اختیار افرادی که برای تامین نیازهای اساسی و ضروری نیازمند استفاده از وام هستند میگذارند.
به این شکل یک جریان درآمدی از سوی افراد خیر سپرده گذار به سمت استفاده کنندگان از تسهیلات قرض الحسنه ایجاد می شود. در نهایت این شیوه به توزیع درآمد و ثروت در جامعه به صورت عادلانه و حرکت به سمت اقتصاد سالم کمک میکند.

کارکرد ها
مهمترین مزیت و ویژگی در این است که معمولاً بابت پرداخت وام هیچ بهره ای مطالبه نمی کند. این در حالی است که بانکها و بسیاری از موسسات مالی و اعتباری در ازای پرداخت وام، بهره با درصدهای مختلف دریافت میکنند. لازم به ذکر است که در حال حاضر صندوقهای قرض الحسنه به شکلهای مختلف و در دسته بندیهای گوناگون مشغول به فعالیت و ارائه خدمات هستند. هر کدام از این صندوق ها شرایط خاصی برای افتتاح حساب و ارائه وام دارند. صندوق قرض الحسنه امام حسین (ع) از جمله صندوق های فعال در زمینه ارائه تسهیلات قرض الحسنه می باشد. شما میتوانید از طریق ارتباط با این مرکز از خدمات این صندوق مطلع شده و از آن استفاده کنید.
صندوق قرض الحسنه چیست و چه تفاوتی با بانک دارد؟
411 بازدید
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.